Στόχος του Σεμιναρίου είναι μέσα από βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, ο ενδιαφερόμενος να σχεδιάσει σε πρώτο επίπεδο τις εκδοχές της κατοικίας που του ταιριάζουν και στην συνέχεια να προβεί στην υλοποίηση της επικρατέστερης εκδοχής (με την μορφή γραμμικού σχεδίου, σκίτσων και δειγμάτων), ελεγχόμενα και οργανωμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. (Η μελέτη αφορά την κατοικία του ενδιαφερόμενου και όχι έναν ιδεατό χώρο).

Διάρκεια Σεμιναρίου: 20 Ιανουαρίου-9 Μαρτίου 2014, 12 ώρες θεωρία /18 ώρες εργαστήριο. (Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται στον ενδιαφερόμενο βεβαίωση παρακολούθησης).

Σύνοψη μαθημάτων: Θεωρία χρώματος, ιδιότητες χρώματος, βασικά συμπληρωματικά, θερμά ψυχρά χρώματα, η ψυχολογική διάσταση των χρωμάτων στην Δύση, δημιουργία πινάκων διάθεσης (mood boards), θεωρία σχημάτων όγκων, αλληλεπίδραση σχήματος όγκου χρώματος, βασικές αρχές γραμμικού σχεδίου, κάτοψη, όψεις, τομές κατοικίας, βασικές αρχές προοπτικής απεικόνισης, τρισδιάστατα ελεύθερα σκίτσα χώρων και επίπλων. Τέλος προσφέρεται δωρεάν η δυνατότητα δημιουργίας και επεξεργασίας ψηφιακών φακέλων-έργων (portfolio), όπως και πλούσιο ψηφιακό υλικό και σημειώσεις.

Εγγραφές – Συμμετοχή- Κόστος Σεμιναρίου: Οι εγγραφές ξεκινάνε 10 Δεκεμβρίου 2013 και τελειώνουν 10 Ιανουαρίου 2014 (ώρες 14:00-19:00). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων – έξι άτομα. Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το άτομο.

Ο χώρος που ονομάζουμε κατοικία έχει  εξελιχθεί από καταφύγιο σε ένα χώρο με αρκετές αισθητικές και πρακτικές επεμβάσεις, οι οποίες αποσκοπούν σε πολλά και διαφορετικού τύπου επίπεδα, από την  αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου μέχρι την κοινωνική ανάδειξη και αποδοχή. Αρκετές φορές λειτουργεί σαν προέκταση του ιδιαίτερου ψυχισμού των ενοίκων. Τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια στην Ελλάδα και ειδικά στις μεγάλες πόλεις, αλλά συχνά και στις εξοχικές κατοικίες, κυριαρχούν τέσσερις γενικευμένες τάσεις…η πρώτη και ίσως η πιο δημοφιλής, αφορά μινιμαλιστικές αποστειρωμένες διακοσμητικές προτάσεις, χωρίς προσωπικές πινελιές, το λεγόμενο ‘σπίτι των περιοδικών’. Η δεύτερη κατηγορία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ‘παιδική χαρά-playroom’, όπου κυριαρχεί η εφηβική ιδιοσυγκρασία και ο χώρος κατακλύζεται από πληθώρα ψυχαγωγικών και αναμνηστικών αντικειμένων. (κιθάρα, ποδήλατο, καβαλέτο, playstation, αφίσες, εισιτήρια από συναυλίες, δώρα φίλων…). Σύνηθες είναι η οργάνωση των διάφορων χώρων και ειδικά του καθιστικού να διαμορφώνεται και να αναπτύσσεται γύρω από μια γιγαντιαίων διαστάσεων τηλεόραση-home cinema-home pc. Η επόμενη κατηγορία είναι αυτή των αναποφάσιστων ενοίκων… όπου βολεύονται στην αρχή με παλιά έπιπλα των γονιών τους   ή και φίλων, που όμως αρκετά συχνά αυτή η κατάσταση από προσωρινή γίνεται μόνιμη και το αποτέλεσμα είναι ένα τρισδιάστατο κολλάζ από ζωές άλλων. Τέλος η τέταρτη κατηγορία, η οποία είναι ίσως από τις επικρατέστερες στην ελληνική οικογένεια, είναι αυτή κατά την οποία η παρουσία των παιδικών δραστηριοτήτων κατακλύζουν την κατοικία ή ακριβώς το αντίθετο, περιορίζονται σε ένα πολύ μικρό καθορισμένο χώρο.

Στόχος λοιπόν του σεμιναρίου είναι να σας βοηθήσει να μάθετε πως να ξεφύγετε από αυτές τις τυποποιημένες κατηγορίες και να βρείτε την χρυσή τομή που θα μετατρέψει τον χώρο σας σε μια ‘αγκαλιά’ ,για εσάς, την οικογένεια και του φίλους σας, την χρυσή τομή ανάμεσα στην θαλπωρή την λειτουργικότητα και την αισθητική.

Άσχημα νέα.

Το Εργαστήριο Άρτικ τερμάτισε τις εργασίες του. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

You have Successfully Subscribed!