Συμμετέχουν:
Τάσος Περαχωρίτης, Αναστασία Καλτσή, Χαρά Καραβασίλη, Χαρά Κασσάρα, Ροζαλία Λαδοπούλου, Ρένα Ιονέσκου, Μαρία Θεοχαροπούλου, Όλγα Παπαδήμα, Αργυρώ Δημητράκη Λιλή, Χριστίνα Αναγνώστου, Σοφία Αντωνιάδου, Μαρίτα Παρτσαλάκη, Δέσποινα Κατσάρη, Μαρίνα Μικρούλη, Νίκος Μάμαλης, Κωνσταντίνα Κολλύρη, Γιάννα Ζευκιλή, Δέσποινα Αλωνιστιώτη, Αλεξάνδρα Μαλισιώβα, Αλέξης Γεωργίου, Βάσω Μπρίγκου.  
Σας προσκαλούμε σε συλλογική απόθεση ζωγραφικών έργων, εγκαίνια την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και ώρα 9 το βράδυ αμέσως μετά το μάθημα!
Μουσική θα παίζουν ζωντανά οι Αλέξης Γεωργίου, Χαρά Καραβασίλη, Μαρίνα Μικρούλη.

 

 

Διεύθυνση: Εργαστήριο Ζωγραφικής άρτικ, Λαγουμιτζή 67, Νέος Κόσμος, 11743, στάση μετρό Νέος Κόσμος, στάση τράμ Μπακνανά.

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν τα έργα μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο Δευτέρα και Παρασκευή 4 το απόγευμα εως 9 το βράδυ κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Η απόθεση τελειώνει στις 23 Φεβρουαρίου όπου θα ακολουθήσει παρουσίαση νέων δημιουργιών!

Τάσος Περαχωρίτης

Το Σεπτέμβρη του 2015 , γράφτηκα στο εργαστήρι ζωγραφικής ξέροντας πολύ καλά τι θέλω να μάθω. Έτσι νόμιζα τουλάχιστον..
Αυτό που βρήκα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Ένας κόσμος τεράστιος, δυνατός και πέρα για πέρα πραγματικός.  Τους επόμενους μήνες ακολούθησε ένα όμορφο ταξίδι στην ιστορία της τέχνης! Το ταξίδι αυτό συνεχίζεται χωρίς τέλος.
Πρώτη στάση:
Καλεσμένοι είστε όλοι εσείς και μόνο εσείς που αγαπάτε τη ζωγραφική, με οδηγό μόνο την πίστη στα διδάγματα που τη διέπουν. Όσοι πιστεύετε ότι ένα χρώμα δίπλα σε ένα άλλο είναι ικανό να σας ταξιδέψει κάπου που μόνο εσείς μπορείτε να πάτε. 

Ρένα Ιονέσκου

Ένα από τα πρώτα πράγματα που με εντυπωσίασαν μπαίνοντας στην άρτικ ήταν τα έργα που υπήρχαν γύρω μου. Στους τοίχους, στις ντουλάπες, ακουμπισμένα στο πάτωμα.
Συνύπαρξη μεγεθών, χρωμάτων και απεικονίσεων Απαλλαγμένα από τα στείρα κριτήρια αισθητικής όλα βρίσκουν τον χώρο τους.
Χωρίς τίτλους και ονόματα μοιάζουν να ανήκουν όλα σε έναν και συγχρόνως να μην είναι κανένα κανενός.
Δημιουργήματα και δημιουργοί γίνονται ένα.
Και λέω δημιουργοί γιατί ποτέ κανείς μας δεν αντιμετωπίστηκε σαν μαθητής που του ζητείται να καταχωνιάσει τα έργα του, αλλά σαν δημιουργός-ζωγράφος που προσπαθεί καθημερινά να συνδυάσει την ελευθερία της δημιουργικότητας με τη γνώση της ζωγραφικής.
Καθ οδηγητές μας σε όλη αυτή τη προσπάθεια ο Βαγγέλης και η Κωνσταντίνα, δάσκαλοι με την ευρεία έννοια της λέξης, και κυρίως υποστηρικτές μιας ολόκληρης ιδέας για το τι πραγματικά είναι η ζωγραφική και τι αντιπροσωπεύει η τέχνη γενικότερα.
Τέλος, συμμερίζομαι την άποψη ότι η τέχνη μπορεί να έχει κάθε φορά διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και ότι ο ζωγράφος – δημιουργός – καλλιτέχνης μπορεί να ονοματιστεί καθένας που αντιμετωπίζει με σεβασμό, αγάπη και γνώση το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται.

Αναστασία Καλτσή

Στην αναζήτηση μου να μάθω τη γλώσσα της ζωγραφικής περιπλανήθηκα λίγο σε κάποια ΄΄στέκια΄΄  μέχρι που έφτασα στο άρτικ.
Γνωρίζω καλά ότι στη ζωή υπάρχουν δύο δρόμοι.
Ο ένας είναι να αφήνεις τα πράγματα ως έχουν.
Ο άλλος είναι πιο δύσκολος, είναι αυτός που τον διαβαίνεις μελετώντας, αποκτώντας γνώση έτσι ώστε να τα αλλάξεις. Αυτόν τον δρόμο σέβεται ο χρόνος.
Γνωρίζω επίσης ότι η ζωγραφική δεν είναι επίδειξη γνώσεων. Είναι μια σχέση μοναδική, απερίσκεπτη χωρίς προκατασκευασμένες ιδέες.
Αυτά τα δύο σημαντικά πράγματα κατανόησα εδώ στο άρτικ. Εδώ άρχισε το ταξίδι.
Ένα ταξίδι όμορφο, έντιμο, χωρίς ανταγωνισμούς Με μια ομάδα που όλοι μαζί ανακαλύπτουμε τα χρώματα, τις φόρμες, αυτόν τον κόσμο της ζωγραφικής που δε ταξιδεύει σε χώρους και τόπους της ψυχής και του μυαλού, ένα ταξίδι χωρίς τέλος.

 

Άσχημα νέα.

Το Εργαστήριο Άρτικ τερμάτισε τις εργασίες του. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

You have Successfully Subscribed!