Σύγχρονο Σεμινάριο Διακόσμησης

 

Σεμινάριο Διακόσμησης

ΝΕΟ!
Το σύγχρονο Σεμινάριο Διακόσμησης αλλάζει δυναμικά εισάγοντας σε βάθος χρόνου (διάρκεια 2 μηνών), αλλά και γνώσης, την περαιτέρω ανάπτυξη εικαστικής-διακοσμητικής σύνθεσης στον χώρο, όπως και την εξοικείωση με περισσότερες σχεδιαστικές μεθόδους αποτύπωσης. Επίσης, απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε ενδιαφερόμενους χωρίς επαγγελματική εξειδίκευση και χωρίς γνώση γραμμικού σχεδίου (θα διδάσκεται  μέσα στα πλαίσια του Σεμιναρίου), σε ανθρώπους με βασικά κίνητρα την αγάπη για την εσωτερική Διακόσμηση και την δίψα για γνώση!

Στόχος στο Σεμινάριο Διακόσμησης είναι μέσα από βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις απο ποικίλλα πεδία ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν, αφενός να αφυπνίσουν την ικανότητα τους να δημιουργούν πετυχημένους συνδυασμούς-συνειρμούς, καθώς και να αναπτύξουν την δυνατότητα ποικίλλων σχεδιαστικών προσεγγίσεων ανάλογα με τον σκοπό: πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία στον χώρο, την χρήση, τα υλικά, τα έπιπλα, τα κενά-διάδρομοι και τα πλήρη, τα χρώματα, τις υφές, τις λεπτομέρειες κατασκευαστικού ή διακοσμητικού ενδιαφέροντος…

Διάρκεια για το Σεμινάριο Διακόσμησης : 2 μήνες,  έναρξη 20 Οκτωβρίου εως 09 Δεκεμβρίου 2018. Σύνολο 48 ώρες μικτές θεωρία & εργαστήριο. (Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται στον ενδιαφερόμενο βεβαίωση παρακολούθησης).

Σύνοψη μαθημάτων: Θεωρία χρώματος, ιδιότητες χρώματος, βασικά συμπληρωματικά, θερμά ψυχρά χρώματα, η ψυχολογική διάσταση των χρωμάτων στην Δύση, δημιουργία πινάκων διάθεσης (mood boards), θεωρία σχημάτων όγκων, αλληλεπίδραση σχήματος όγκου χρώματος, βασικές αρχές γραμμικού σχεδίου, κάτοψη, όψεις, τομές κατοικίας, βασικές αρχές προοπτικής απεικόνισης, τρισδιάστατα ελεύθερα σκίτσα χώρων και επίπλων. Τέλος προσφέρεται δωρεάν η δυνατότητα δημιουργίας και επεξεργασίας ψηφιακών φακέλων-έργων (portfolio), όπως και πλούσιο ψηφιακό υλικό και σημειώσεις.

Εγγραφές – Συμμετοχή- Κόστος για το Σεμινάριο Διακόσμησης:
Εγγραφές: Απο  1-30 Ιουλίου. (Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένων θέσεων οι εγγραφές συμπληρώνονται μέσα στις πρώτες μέρες απο την έναρξη και τα διδακτρα προκαταβάλλονται) τηλ. 6945485912 Ειρήνη ΒαλληνδράΔιάρκεια για το Σεμινάριο Διακόσμησης : 2 μήνες, τα μαθήματα διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα διάρκειας 3 ωρών το καθένα, κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρες 14:30-17:30. (Υπάρχει η δυνατότητα αναδιαμόρφωσης των ημερών και ωρών των μαθημάτων σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες). Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 4 άτομαΔίδακτρα: Το συνολικό κόστος και των 2 μηνών αντιστοιχεί σε 500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και ΦΠΑ. 

Ο χώρος που ονομάζουμε κατοικία έχει  εξελιχθεί από καταφύγιο σε ένα χώρο με αρκετές αισθητικές και πρακτικές επεμβάσεις, οι οποίες αποσκοπούν σε πολλά και διαφορετικού τύπου επίπεδα, από την  αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου μέχρι την κοινωνική ανάδειξη και αποδοχή. Αρκετές φορές λειτουργεί σαν προέκταση του ιδιαίτερου ψυχισμού των ενοίκων. Τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια στην Ελλάδα και ειδικά στις μεγάλες πόλεις, αλλά συχνά και στις εξοχικές κατοικίες, κυριαρχούν τέσσερις γενικευμένες τάσεις…η πρώτη και ίσως η πιο δημοφιλής, αφορά μινιμαλιστικές αποστειρωμένες διακοσμητικές προτάσεις, χωρίς προσωπικές πινελιές, το λεγόμενο ‘σπίτι των περιοδικών’. Η δεύτερη κατηγορία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ‘παιδική χαρά-playroom’, όπου κυριαρχεί η εφηβική ιδιοσυγκρασία και ο χώρος κατακλύζεται από πληθώρα ψυχαγωγικών και αναμνηστικών αντικειμένων. (κιθάρα, ποδήλατο, καβαλέτο, playstation, αφίσες, εισιτήρια από συναυλίες, δώρα φίλων…). Σύνηθες είναι η οργάνωση των διάφορων χώρων και ειδικά του καθιστικού να διαμορφώνεται και να αναπτύσσεται γύρω από μια γιγαντιαίων διαστάσεων τηλεόραση-home cinema-home pc. Η επόμενη κατηγορία είναι αυτή των αναποφάσιστων ενοίκων… όπου βολεύονται στην αρχή με παλιά έπιπλα των γονιών τους   ή και φίλων, που όμως αρκετά συχνά αυτή η κατάσταση από προσωρινή γίνεται μόνιμη και το αποτέλεσμα είναι ένα τρισδιάστατο κολλάζ από ζωές άλλων. Τέλος η τέταρτη κατηγορία, η οποία είναι ίσως από τις επικρατέστερες στην ελληνική οικογένεια, είναι αυτή κατά την οποία η παρουσία των παιδικών δραστηριοτήτων κατακλύζουν την κατοικία ή ακριβώς το αντίθετο, περιορίζονται σε ένα πολύ μικρό καθορισμένο χώρο.

Στόχος λοιπόν στο Σεμινάριο Διακόσμησης είναι να σας βοηθήσει να μάθετε πως να ξεφύγετε από αυτές τις τυποποιημένες κατηγορίες και να βρείτε την χρυσή τομή ανάμεσα στην θαλπωρή την λειτουργικότητα και την αισθητική.