Κάθε χρόνο, από αρχές Οκτωβρίου ξεκινάνε στο εργαστήριο άρτικ τα σεμινάρια της Ιστορίας της Τέχνης & Αρχιτεκτονικής, τα οποία προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους μαθητές-μαθήτριες του εργαστηρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν αποκλειστικά το θεωρητικό μάθημα, καταβάλλουν το ποσό των  80 ευρώ μηνιαίως. Τα σεμινάρια διεξάγονται κάθε Τετάρτη 19:00-20:30 καλύπτοντας όλο το χρονικό φάσμα της τέχνης, από την πρωτόγονη τέχνη μέχρι το σήμερα (virtual reality in art). Σκοπός είναι η ουσιαστική ενημέρωση πάνω σε θέματα τέχνης (κινήματα, τεχνικές, στοιχεία διαφοροποίησης και αναγνώρισης κινημάτων και στυλ), δίνοντας έμφαση στο φιλοσοφικό και κοινωνικό-πολιτικό υπόβαθρο, στις σκέψεις και τις ιδέες που νοημοδότησαν την δημιουργική έκφραση σε κάθε ιστορική περίοδο. Τα σεμινάρια εμπλουτίζονται με την παροχή πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού και σημειώσεων.

Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται μέσα Ιουνίου, και απονέμεται στους μαθητές πιστοποιητικό παρακολούθησης,  υπογεγραμμένο από τους διδάσκοντες καθηγητές.

Διδάσκουν: Ευάγγελος Παπαποστόλου (Ζωγράφος-Εικαστικός Α.Σ.Κ.Τ.), Αγγελική Λυμπεροπούλου (Αρχιτέκτων Μηχανικός, Ε.Μ.Π.), Γιάννης Λαγός (Θεατρολόγος, ειδίκευση στο αρχαίο θέατρο, Master Παγκόσμιο Θέατρο), Στράτος Φυντανίδης (Καλλιτέχνης, Κοινωνιολόγος).